Bakan Kacır, Çin'in otomotiv sektöründeki liderliğine vurgu yaparak, bu alandaki gelişmelerin Türkiye için fırsatlar barındırdığını belirtti.

Çinli otomotiv firmalarının özellikle yenilikçi teknolojiler konusunda dünya genelinde öne çıktığına değinen Kacır, küresel pazarlarda kendilerine sağlam bir yer edindiklerini ifade etti. Elektrikli araçların geleceği konusundaki çabalarını vurgulayan Bakan, Türkiye'nin bu dönüşümü yakından takip ederek, milli marka Togg'u ortaya çıkarma kararı aldığını ve bu sayede Türkiye'nin bu küresel trende öncülük etme çabasında olduğunu belirtti.

Togg'un yıl sonuna kadar 20 bin araç teslimini gerçekleştireceğini vurgulayan Kacır, elektrikli araç dönüşümünün Türkiye için çeşitli avantajlar getireceğini dile getirdi. Petrol ithalatını azaltma ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapma çabalarının elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Bakan, Çin ziyareti kapsamında Farasis firmasıyla yapılan görüşmeler sonucunda Togg ile Gemlik'te batarya hücre üretim tesisi kurulacağını açıkladı. Türkiye'nin, bu tür stratejik iş birlikleri ve yatırımlarla elektrikli araç üretim merkezi haline gelme hedefini güçlendirmeye devam edeceğini belirtti.

Bursa'da damat dehşeti! Eşini darp edip kayınbiraderlerini öldürdü Bursa'da damat dehşeti! Eşini darp edip kayınbiraderlerini öldürdü

Gelecekte Türkiye'nin otomotiv sektöründe mevcut üreticilerin yanı sıra yeni oyuncuları da çekerek, yenilikçi teknolojilere odaklanarak hızlı bir dönüşüm sürecine gireceğine vurgu yapan Kacır, Türkiye'nin küresel çapta bir yenilikçi teknoloji üretim üssü haline gelmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti. Huawei gibi küresel şirketlerle yapılan görüşmelerin, Türkiye'ye gelecek yatırımları hızlandıracağını öne sürdü.