Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gazetecilerle yaptığı görüşmede, asgari ücretle ilgili üçüncü toplantının bu hafta içinde gerçekleşeceğini belirtti. Işıkhan, toplantının tarihiyle ilgili olarak, "Ekiplerimiz teknik analizler üzerinde çalışıyor. Bu analizler tamamlandıktan sonra kamu, özel sektör ve işveren temsilcilerimizin katılımıyla toplantıyı gerçekleştireceğiz ve umarız ki bu hafta içinde açıklamayı yapabiliriz" dedi.

Asgari ücret zammı için henüz bir rakam belirlenmedi

Bakan Işıkhan, asgari ücret zammıyla ilgili bir rakamın henüz belirlenmediğini vurgulayarak, "Komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor. Herhangi bir rakamı şu anda paylaşmak Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık olur. Üç tarafın bir araya gelip kararı verdikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman verilecek?

Çalışan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye düzenlemesiyle ilgili olarak Bakan Işıkhan, "Bakanlık olarak gerekli hazırlıkları tamamladık. Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra en kısa sürede ikramiyelerin ödenmesi için hazırız" açıklamasında bulundu.