Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 2024 Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak zammın yüzde 50'ye yaklaşacağını belirtti. Bu zamla birlikte, en düşük devlet memuru maaşının 22,017 TL'den yaklaşık olarak 33,000 TL seviyelerine çıkacağını açıkladı.

Emekli maaşlarıyla ilgili de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda emekli maaşlarında da iyileştirmelerin olacağını vurguladı. Işıkhan, bu konudaki çalışmanın tamamlandığında Cumhurbaşkanına sunulacağını söyledi.

Panathinaikos'da, Fatih Terim dönemi sona erdi Panathinaikos'da, Fatih Terim dönemi sona erdi

Ayrıca, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını belirten Bakan Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin yıl sonuna kadar haklarını alacaklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, seçim vaatleri çerçevesinde de pek çok düzenlemenin hayata geçeceğini belirtti. Bu düzenlemeler arasında BAĞ-KUR prim gün sayısının düşürülmesi, Aile Koruma Kalkanı programı ile sigorta primlerinin desteklenmesi, ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği sağlanması gibi önemli adımlar yer alıyor. Ayrıca, birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceği ve yaşlı bakım sigortasının hayata geçirileceği belirtildi.

Bu açıklamalar, memurlar ve emekliler arasında merakla beklenen zam ve maaş artışlarına dair önemli bilgiler sunuyor. 2024 Ocak ayında yapılacak olan zamlarla birlikte, birçok vatandaşın maaşlarında olumlu değişiklikler yaşanması bekleniyor.