Yok Artık Dedirten Olay: Çobana Mülakat Yapmışlar! İşsiz Gençlerin Mağduriyeti TBMM Gündeminde! Yok Artık Dedirten Olay: Çobana Mülakat Yapmışlar! İşsiz Gençlerin Mağduriyeti TBMM Gündeminde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun düzenlediği Ortak Yarınlar Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, sosyal diyaloğu güçlendirerek ortak yarınları inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi. Çalışma hayatına dair sorunların değerlendirilmesi ve çözüm önerilerinin istişare edildiği Üçlü Danışma Kurulu'nun 5 yıl aradan sonra tekrar toplandığını belirten Işıkhan, sosyal diyalog mekanizmalarını düzenli olarak işletme niyetinde olduklarını ifade etti.

Bakan, 11 Aralık'ta başlayacak olan 2024 yılı asgari ücret belirleme sürecine ilişkin olarak, işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte uzlaşma ve mutabakat arayışı içerisinde olacaklarını söyledi. "Geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye'sini birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum" diyen Işıkhan, şartlara rağmen süreci hassasiyetle yürüteceklerini açıkladı.