Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin toplumun en düşük ücret seviyesini gösterdiğini ve önemli rolleri olduğunu vurguladı. Yaptığı açıklamada, asgari ücretin sosyal destek sistemlerini güçlendirmek, büyümeyi teşvik etmek, yoksulluğu önlemek, toplumsal barışı desteklemek ve iş gücü piyasasında verimliliği etkilemek gibi birçok önemli role sahip olduğunu ifade etti. Işıkhan, asgari ücrette yapılacak iyileştirmelerin toplamda 86 kalemde iyileşmeyi beraberinde getirdiğini de belirtti.

Kredi kartlarında ek sıkılaştırma olacak mı? Kredi kartlarında ek sıkılaştırma olacak mı?

Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde çalışanların satın alma gücünü korumayı hedeflediklerini söyledi. Enflasyona ezdirmeme ilkesini sürdürdüklerini belirten Işıkhan, haziran ayı enflasyon oranı belli olmamasına rağmen yüzde 15'ten fazla refah payı desteğini çalışanlara verdiklerini ifade etti.

1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak şekilde asgari ücretin yüzde 34 artışla brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanacağını duyuran Işıkhan, asgari ücretin desteklenmesinin sosyal adaletin sağlanması ve çalışanlara güvence getirilmesi açısından da önemli olduğunu belirtti.

Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işçi, işveren ve kamunun mutabakatını sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Işıkhan, işçi ve işveren kesimlerine sağlanan bu uzlaşı için teşekkürlerini iletti. Ayrıca, kısa sürede sonuçlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu sürecinin kendileri için iyi bir başlangıç olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iradesi sayesinde güçlü hissettiklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, ekonomik tablonun olumlu olduğunu ve enflasyonun kontrol altına alınacağına inandığını söyledi. İşsizlik oranının azalması, turizm sektörüne yönelik artan iş gücü talebi ve mevsimlik işçilikteki artışlar gibi faktörlerin ekonomiye olumlu etkileri olacağını ifade etti.