6 milyonu aşkın memur ve memur emeklisini kapsayan zam pazarlığı başlamış durumda. Toplu sözleşme görüşmelerinin başlangıcında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm memurlara 3600 ek gösterge müjdesi vererek görüşmelerin tarafları memnun edecek şekilde sonuçlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Dün başlayan toplantıda, 6 milyon kamu görevlisi ve emeklisini ilgilendiren 2024-2025 yıllarını kapsayan maaşlar için toplu sözleşme görüşmelerine başlandı. Bakan Işıkhan toplantıda yaptığı konuşmada, 2002'de 2.5 milyon olan kamu personeli sayısının günümüzde 5 milyonun üzerine çıktığını ve bütçeden kamu personeline ayrılan payın da arttığını vurguladı. Ayrıca, tüm memurların 3600 ek göstergedan yararlanacağı yeni bir yasal düzenleme planlandığını duyurdu.

Psikiyatri Uzmanının Kliniğinde Uyuşturucu Ticareti! 51 Kişi Gözaltında Psikiyatri Uzmanının Kliniğinde Uyuşturucu Ticareti! 51 Kişi Gözaltında

Görüşmelerin amacı, taraflar arasında uzlaşma sağlayarak toplu sözleşmenin hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlamaktır. Sendikaların talepleri de masada yer alıyor. Örneğin, Memur-Sen, 2 yıl için toplamda yüzde 110 zam talep etmişti.

Görüşmelerin sonuçları ise 15 Ağustos'ta kamu tarafının teklifinin duyurulmasıyla şekillenecek.