Akın Gürlek, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürlek, CHP kurultayına ilişkin “mutlak butlan” davası hakkında karar sürecinin yargı mercilerinde olduğunu vurguladı.
“Bizim takdirimizde olamaz”
Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilişkin davayla ilgili konuşan Gürlek, “Mutlak butlan davasında karar verilip verilmeyeceğini bölge adliye mahkemesi inceliyor. Bizim takdirimizde olamaz” ifadelerini kullandı.
Gülistan Doku soruşturması: İade süreci sürüyor
Gürlek, Gülistan Doku soruşturmasına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Firari şüpheli Umut Altaş hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını belirten Gürlek, ABD ile iade sürecinin sürdüğünü söyledi.
Şüphelinin olayın aydınlatılmasında kritik rol oynayabileceğini ifade eden Gürlek, sürecin titizlikle takip edildiğini dile getirdi.
Rojin Kabaiş dosyasında yeni gelişme
2024 yılında kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş ile ilgili dosyada da yeni bir adım atıldı. Gürlek, Kabaiş’in telefonunun incelenmesi için özel ekip kurulduğunu belirterek, “Dosyada olumlu gelişmeler olabilir” dedi.
Yeni birim kuruldu: Faili meçhuller mercek altında
Adalet Bakanlığı bünyesinde yeni bir yapılanmaya gidildiğini açıklayan Gürlek, Faili Meçhulleri Araştırma Daire Başkanlığı’nın kurulduğunu duyurdu. Bu birimin geçmişte çözülememiş dosyaları yeniden inceleyeceğini belirtti.
Çocuk suçlarına yönelik yeni düzenleme
Bakan Gürlek ayrıca çocuklara yönelik suçlarla mücadelede cezaların artırılması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Bu kapsamda ilgili bakanlıklarla ortak çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Gürlek’in açıklamaları, hem yargı süreçlerine ilişkin hassasiyet hem de devam eden soruşturmaların kapsamı açısından dikkat çekti.





