Türkiye'nin en büyük keşfi olarak kayıtlara geçen Karadeniz gazının hanelerde ne zaman kullanılmaya başlayacağı merak edilirken bugün CNN Türk canlı yayınına konuk olan Bakan Dönmez, mayıs ayından itibaren evlerde kullanılmaya başlayacağını söyledi.

710 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin Türkiye'nin 35 yıllık ihtiyacını karşılayacağını belirten Bakan Dönmez, 20 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşların büyük bir kısmını memnun edecek müjdeler paylaşacağını aktardı:

''20 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle gazı bu tesise getireceğiz ve bazı kontroller yapacağız. Mayıs ayı itibariyle de ocaklarda kullanılmaya başlanacak. BOTAŞ üzerinden dağıtılacak. Maliyet kontrolleri yapıyoruz. Doğalgazın üretim maliyeti ithala göre daha iyi olacak. Cumhurbaşkanımız 20 Nisan'da vatandaşlarımızın büyük bir kısmını memnun edecek müjdeler paylaşacak. Gündemi değiştiren bir müjde olur. Hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak.''

ÇAYKUR 1072 işçi alacak. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? ÇAYKUR 1072 işçi alacak. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Enerjide dışa bağımlıyız

Enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğumuzun altını çizen Bakan Dönmez, enerjide yapılan keşiflerin ülke ekonmisine yapacağı katkıların çok kıymetli olduğunu vurguladı:

''Bu proje niçin önemli? Biz maalesef dışa bağımlıyız. Biz ülkede tükettiğimiz doğalgazın yüzde 99'unu ithal ediyoruz. Tükettiğimiz petrol ve petrol ürünlerinin de yüzde 99'u ithal. 95 milyar Dolar civarında para harcadık geçen sene enerjiye. İthalatımız 350 milyar dolar civarında gerçekleşti. Bunun yüzde 30'unu enerji oluşturuyor. Sanayide rekabetçiyiz. Daha fark yaratmak için enerji ürünündeki maliyeti düşürmemiz lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Enerjide dışa bağımlılığı azaltacak ne varsa yapan' vizyonu çerçevesinde hareket ettik. TPO şirketler bazında baktığımızda dünyada ilk 5'te filo büyüklüğüyle. Bunun da neticelerini de almaya başladık. Aramak gerekiyor bulmak için.''