Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji sektöründe önemli gelişmelerin yaşandığını açıkladı. Sakarya gaz sahasında yapılan keşiflerle ilgili bilgi veren Bayraktar, yeni bir gaz sahasının daha keşfedildiğini duyurdu ve Nisan ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtti. Türkiye'nin Karadeniz'deki doğalgaz arama ve üretim çalışmalarının neticesinde toplam gaz rezervinin 710 milyar metreküpe çıktığını ifade eden Bakan Bayraktar, yeni keşifler için çabaların yoğunlaştırıldığını vurguladı.

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nın kuzey batısında bulunan yeni keşif kuyusu olan Göktepe 1'in kazılmasına dair bilgi verirken, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında Nisan ayında herhangi bir artış olmayacağını da belirtti.

Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunu da açıklayan Bayraktar, Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin Paşa ve MTA Oruç Reis sismik arama gemilerinin filoya dahil olduğunu ifade etti. Türkiye'nin denizlerindeki doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına yönelik bu filonun önemine değinen Bakan Bayraktar, filonun genişletilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Kredi çekmek isteyenlere uyarı geldi: Son 22 yılın zirvesine çıktı! Kredi çekmek isteyenlere uyarı geldi: Son 22 yılın zirvesine çıktı!

Fatih gemisinin Türkiye'nin ilk milli sondaj gemisi olduğunu ve Karadeniz'de 710 milyar metreküplük doğal gaz keşfi gerçekleştirdiğini belirten Bayraktar, diğer gemilerin de Türkiye'nin enerji arayışlarına katkı sağladığını vurguladı. Son olarak, deniz araştırma, arama ve işletme ruhsat alanlarında çalışmaların sürdüğünü ve filonun gelecekte büyütüleceğini sözlerine ekledi.