Karadeniz'de doğalgaz üretimi artıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Habertürk TV'de katıldığı programda Karadeniz'deki doğalgaz keşiflerine ve üretim faaliyetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günde 5 milyon metreküp doğalgaz üretildiğini belirterek, bu miktarın 2 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Yeni keşifler yolda

Bakan Bayraktar, Temmuz ayında Göktepe-1 ve Göktepe-2 kuyularında yürütülen sondaj faaliyetlerinden yeni keşif haberleri vermeyi umduklarını ifade etti. Bayraktar, "Keşifler var, yeni sondajlar yapıyoruz. İnşallah Temmuz ayında bir müjde vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Doğalgaz üretiminde hedefler

Bugün itibariyle doğalgaz üretiminde rekor seviyelere ulaşıldığını belirten Bayraktar, "2025'in ilk çeyreğinde günlük üretim kapasitemizi 10 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz. 2028'e kadar bu miktarı 5 katına çıkararak, 20 milyon haneye yetecek kadar doğalgaz üretmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Hakan Kara'dan Uyarı: Erken Faiz İndirimi Ekonomiyi Olumsuz Etkileyebilir Hakan Kara'dan Uyarı: Erken Faiz İndirimi Ekonomiyi Olumsuz Etkileyebilir

Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yolunda önemli adımlar

Karadeniz'deki doğalgaz keşfi, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bayraktar, "Doğalgaz, hem hane halkımızın hem de sanayimizin en yoğun kullandığı yakıtlardan biri. Bu nedenle kendi gazımızı üretmek, enerji güvenliğimiz açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Hedef hane halkının tüketimini karşılamak

Bakan Bayraktar, esas hedeflerinin hane halkının doğalgaz tüketimini kendi kaynaklarıyla karşılamak olduğunu belirtti. "Şu anda 5 milyon metreküp üretim kapasitesine ulaştık. 2028'e kadar bu miktarı artırarak evlerimizdeki gazın tamamını bu sahadan karşılamayı hedefliyoruz" diye ekledi.

Uluslararası standartlarda çalışmalar

Karadeniz'deki arama ve sondaj çalışmalarının uluslararası standartlara uygun şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Bayraktar, "Bu konudaki çalışmalarımızı titizlik ve dikkatle sürdürüyoruz. Rezervle alakalı net bir şey söylemek için biraz daha zamana ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.