Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eylül ayı itibarıyla Evde Bakım Yardımı ödemelerini başlattı. Bu ay içinde, toplamda 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı dağıtıldı. Evde Bakım Yardımı, tam bağımlı bireylerin ve ailelerinin ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan bir sosyal yardım programıdır.

AK Parti'de değişim yarın başlıyor! Kulislere göre İstanbul ve Ankara'da il yönetimleri değişecek AK Parti'de değişim yarın başlıyor! Kulislere göre İstanbul ve Ankara'da il yönetimleri değişecek

Bakanlık yetkilileri, Evde Bakım Yardımı programının, 2006 yılında engelli bireylerin ailelerinin yanında daha rahat bakım almalarını sağlamak amacıyla başlatıldığını açıkladılar. Bu yardım, tam bağımlı bireylerin bakımını üstlenen ailelere ekonomik destek sağlayarak aile birliğinin korunmasını sağlıyor.

Evde Bakım Yardımı kapsamında, her hak sahibine aylık 5,097 TL ödeme yapılmaktadır. Türkiye genelinde, bu yardımdan faydalanan 566 bin vatandaş bulunmaktadır. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanında hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir şekilde sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz. Bu çerçevede, hiç kimseyi geride bırakmayan bir toplum vizyonumuz doğrultusunda geliştirdiğimiz kapsamlı ve adil sosyal hizmet modelleri ile her bireye ulaşmayı sürdüreceğiz" dedi.