Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Medya Buluşması programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul ile ilgili yeni çalışmaların yapılacağını belirterek İstanbul'a özel yeni yasa çıkarılacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul ile ilgili 4 aşamalı bir planın olduğunu belirtti. Bakan Özhasek söz konusu 4 aşamalı planı şöyle aktardı:

BİRİNCİ AŞAMA: KENTSEL DÖNÜŞÜM

"Birincisi zaten devam eden bir kentsel dönüşüm çalışması var. 39 ilçemizde 188 yerde kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Şu anda 165 bin civarında konutun yenileme çalışmaları devam ediyor."

İKİNCİ AŞAMA: REZERV KONUT ALANLARINA YENİ GÜVENİLİR KONUTLAR

"İkinci aşamada rezerv konut alanları belirledik. Bu alanlarda 350 bin konuta kadar yeni sağlam, güvenilir konutlar yapabileceğiz. Çevrede en riskli olan yapıları yeni yerlere taşıyarak depreme hazırlığın ikinci adımını atmış olacağız diye düşünüyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek!

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: YARISI BİZDEN KAMPANYASI

"Üçüncüsü de seçim öncesinde açıklanan asla bir seçim vaadi olmayan bir başka kampanyamız var o da ‘Yarısı Bizden’ kampanyası. Bakanlığımıza müracaat eden insan sayısı 1 milyon 20 bin. Bina içerisinde tek tek müracaatlar var ama yüzde 100 kendi içerisinde anlaşma sağlanmış bina sayısı 14 bin civarında. Onlar bizim için sorunsuz, vatandaşın tamamı bir araya gelmişler, anlaşmışlar."

DÖRDÜNCÜ AŞAMA: İSTANBUL'A ÖZEL YASA

"14 bin binanın bağımsız birim olarak karşılığı 71 bin civarında. Dördüncü aşamada düşündüğümüz İstanbul için özel yasa çıkarmayı hesaplıyoruz. 11 yıldır devam eden İstanbul’daki kentsel dönüşüm işinde ne tür engellerle karşılaşmışsak bunları bertaraf edecek tedbirleri alıp yasayı çıkarmak istiyoruz.

Bakanlığımız liderliğinde başlayan toplantıya bütün belediyelerimizi davet ettik. 39 ilçemizde büyük bir çoğunluğu geliyor, büyükşehir de katılıyor. Bizim bir çalışmamız var. İstanbul’da bu işe gönül vermek isteyen kim varsa söylesin bir yol haritasını netleştirelim. İstanbul için özel yasa çıkarıp bir an önce başlayalım."