Batman'ın Kozluk ilçesinde 2017 yılında PKK teröristlerinin saldırısı sonucu şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini anlatan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi için ailesi film setini ziyaret etti. TRT ortak yapımı olan bu film, Aybüke Yalçın'ın öğretmenlik azmini ve fedakarlığını beyaz perdeye taşıyacak.

Film ekibi ve oyuncularıyla buluşan Aybüke Yalçın'ın ailesi, filmin başrol oyuncusu Nihayet Şahin ile de tanıştı. Aybüke'nin annesi Zehra Yalçın, Şahin ile tanışmanın kendisini heyecanlandırdığını ve kızının canlandırılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Babası Sadık Yalçın ise böyle bir projenin çocuklara öğretmenliğin sadece bir meslek değil, fedakarlık ve değer olduğunu anlatması açısından önemli olduğunu belirtti.

Filmin başrol oyuncusu Nihayet Şahin, Aybüke öğretmenin canlandırılmasının kendisi için duygusal bir deneyim olduğunu ve tarif edilemez duygular yaşadığını dile getirdi. Filmde Aybüke öğretmeni canlandırmak kendisi için büyük bir sorumluluk taşıdığını belirten Şahin, Aybüke'nin okuduğu "Mağusa Limanı" türküsünü aileye dinlettiğinde duygusal anlar yaşandığını ifade etti.

Chery Otomobil Firmasından Dev Kredi Kampanyası: Otomobil Almak İsteyenler İçin %0 Faiz Fırsatı Chery Otomobil Firmasından Dev Kredi Kampanyası: Otomobil Almak İsteyenler İçin %0 Faiz Fırsatı

Film yönetmeni Murat Onbul ile birlikte ailenin Aybüke öğretmenin sınıf sahnesinin çekimini izlediği belirtiliyor. Film, Ankara'nın Haymana ilçesinde çekiliyor ve 24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında vizyona girmesi planlanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü, Zeliha Kendirci gibi isimler de yer alıyor.