MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Olayın yaşandığı Ilgaz Sokak, Kocaeli Adliyesi'ne sadece 100 metre uzaklıkta bulunuyor. Avukat Teoman Ekşioğlu, çay ocağından çıkarken yolda yürüyen icra memuru Bünyamin Alyakut’a tabanca ile saldırdı. Alyakut bacaklarından ve elinden yaralanırken, Ekşioğlu olay yerinden kaçtı. Kısa süre sonra İstanbul Kadıköy'de yakalanarak İzmit'e getirildi.

Sanık Ekşioğlu neden vurduğunu açıkladı

Teoman Ekşioğlu, mahkemede verdiği ifadede, "Yalan tanıklık yaptı, bu sebepten vurduğum" şeklinde konuştu. Ekşioğlu, ayrıca Alyakut’u öldürme amacı taşımadığını, sadece yaralamayı hedeflediğini de dile getirdi. Bu açıklamasına "Yaptığımın arkasındayım. 'Pişman değilim' ve 'müşteki aklını başına alsın' cümlelerini bir anlık öfkeyle söyledim" diyerek devam etti.

Mağdur Bünyamin Alyakut ne dedi?

Olayı yaşayan Bünyamin Alyakut, Ekşioğlu’nun saldırısını önceden planladığını ve kendisine husumet beslediğini belirtti. Alyakut, "Olay günü sabah işe gidiyordum, evimin önünde saldırıya uğradım. Ayaklarıma ve elime ateş edildi. Sanığın eylemi beni öldürmek amaçlıydı" ifadelerini kullandı.

Tanık ifadeleri

Olayın yaşandığı çay ocağının sahibi de mahkemede tanık olarak dinlendi. Çay ocağı sahibi, Ekşioğlu'nun kafenin içinde beklediğini ve adliyenin açılış saatiyle ilgili sorular sorduğunu belirtti. Ekşioğlu'nun yerinden hızlıca kalkarak Alyakut’a doğru yürüdüğünü, ardından 4 kez ateş ettiğini açıkladı.