UEFA turnuvalarındaki son 16 turu maçları sürerken, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise'yi yenerek Türkiye'nin puanını 38,1'e çıkarmasıyla Türkiye, İskoçya ve Çekya ile arasındaki farkı biraz daha açtı. İskoçya 36,05 puanla 10. sırada yer alırken, Çekya ise 35,55 puanla 11. sırada bulunuyor.

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim

Türkiye ve İskoçya'dan birer takım son 16 turunda mücadele ederken, Çekya'dan ise 3 takım bulunuyor. Fenerbahçe Konferans Ligi'nde, Glasgow Rangers ise Avrupa Ligi'nde temsil ediyorlar. Çekya'dan ise Sparta Prag ve Slavia Prag Avrupa Ligi'nde, Viktoria Plzen ise Konferans Ligi'nde mücadele ediyor.

Fenerbahçe, son 16 turunda elense bile Türkiye'nin ilk 10 için avantajlı bir konumda olması bekleniyor. Ancak İskoçya için durum pek parlak değil. İskoçya'nın Türkiye'yi geçmesi için, Fenerbahçe'nin puan almadan turnuvadan elenmesi, Glasgow Rangers'ın ise finale çıkıp 4 maçı kazanması gerekiyor.

Türkiye, İskoçya'dan 2,05 puan, Çekya'dan ise 2,55 puan daha fazla puana sahip durumda. Her galibiyet ülke puanına 0,5 puanlık katkı sağlıyor. İskoçya ise bir galibiyetin karşılığı 0,4 puan alıyor. Beraberlik halinde, takımlar aldıkları puanın yarısını genel klasmana taşıyorlar. Ayrıca çeyrek final ve yarı finalde bonus puan alma şansları bulunuyor.