Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak adına AVM'lerde yapılan gıda denetimlerini sıklaştırdı ve yöresel ürün hilesine geçit vermedi. Sabah Gazetesi'nden Rana Büyüktaş'ın haberine göre, başkent Ankara'da gerçekleştirilen denetimlerde etiketsiz satılan 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el konuldu.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Gıda satışı yapılan ve toplu yemek yenilen yerlerin düzenli olarak denetlendiği belirtilirken, Ramazan ayı öncesinde Türkiye genelinde 7.500 gıda kontrol görevlisiyle sahada denetimlerin artırıldığı ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, uygunsuz gıda satışı yapan işletmelere gerekli işlemlerin uygulanacağını vurguladı.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin AVM'lerde gerçekleştirdiği denetimlerde, izinsiz olarak satılan etiketsiz ürünlerin tespit edildiği bildirildi. Yapılan denetimler sonucunda toplamda 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el konularak muhafaza altına alındı. Ayrıca, etiketli satışa sunulan zeytinyağı ve tereyağlarından numuneler alındığı belirtildi.

Bakanlık, denetimlerin Ramazan ayı boyunca daha da sıklaştırılacağını ve halkın sağlığıyla oynayanlara karşı gerekli işlemlerin yapılacağını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşların sağlığını korumak adına ALO 174 Gıda Hattı'nı kullanmaları çağrısında bulunarak, "En iyi denetçi tüketicinin kendisidir" mesajını tekrarladı.