CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

İstanbul Avcılar'da bir ev sahibi, dairesini kaçak çalıştığı iddia edilen bir emlakçı aracılığıyla kiraya verdiği ve sonrasında yaşananlarla karşı karşıya kaldı. Daireyi kiralayan kişi, daha sonra bu daireyi başka bir kiracıya kiralamış ve her odaya 10 yatak yerleştirerek günlük kiralık daire işletmeye başlamış. İddialara göre bu yatak konulan dairede, yabancı uyrukluların da kalarak illegal bir işletme yapıldığı belirlendi.

Ev sahibi, yaşanan olaylar üzerine İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım talep etti. Ancak polis, daireye sözleşme olması nedeniyle işlem yapmadan ayrıldı. Bununla birlikte, bir alt kattaki dairede yangın çıkması sonucu, kaçak işletilen dairenin tehlikeli durumu gün yüzüne çıktı.

İstanbul Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Arzu Pul, yaşanan durumu şu şekilde açıkladı: "Avcılar'da genelde yabancı emlakçıların kiralık daire verdikleri zaman kiracı ve ev sahibi ihtilafa düşüyor. Dün akşam ev sahibi beni arıyor. Bir yabancı emlakçının dairesini kiraya verdiğini daire içinde 27 kişinin kaldığını, bunların kimliklerinin olmadığını, 1 ayda polisin 20 kez baskın yaptığını dile getirdi. Nasıl çıkartabileceğini sordu. Avcılar'da herhangi bir sorun oluştuğu zaman bize geliyorlar. Biz de elimizden geldiğince çözüm bulmaya çalışıyoruz."