Son dönemdeki enflasyon ve kur dalgalanmaları sebebiyle bankalar, nakit yönetiminde yeni stratejiler benimsemeye başladı. Prof. Dr. Şenol Babuşçu, eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve sektör uzmanı, ATM'lerdeki bu değişimin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın basım politikalarıyla da ilişkili olduğunu belirtti. TCMB'nin son zamanlarda bastığı banknotların büyük bir çoğunluğunun yüksek değerli olduğunu ifade eden Babuşçu, bu durumun ATM'lere yansıtılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

ATM'lerdeki banknot değişikliği

Söylenenlere göre, artık ATM'lerde 5, 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine daha yüksek değerlerdeki 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar bulunacak. Bu değişiklik, kullanıcıların alışveriş ve günlük harcamalarında daha büyük banknotlarla işlem yapmalarını gerektirecek, bu da özellikle küçük ödemelerde para üstü ihtiyacını artırabilir.

Bayram sonrası Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacağı iddia edilen düzenleme, şimdiden bazı bölgelerde test edilmeye başlandı. Kullanıcılar arasında, özellikle düşük meblağlarda para çekme ihtiyacı olanlar bu değişiklikten endişe duyuyor.