Kamudanhaber-Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 Kpss puanıyla seçim öncesinde 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi.Bunun yanında 5 bine yakın engelli öğretmenlerimizin tamamının atamasını yaptı.Çok uzun süre sonra ilk kez MEB’e 5 bin büro personeli alındı. Hükümet 2023 yılı bütçesinden Milli Eğitim Bakanlığına toplamda 55 bin kadro tahsis etti ve 2023 yılı atama bütçesini kapattı…

Ataması yapılan 45 bin öğretmenin isim listeleri atamalarının yapıldığı illere gönderildi.Güvenlik soruşturmaları devam etmekte, öğretmenlerimiz 1 Eylül itibariyle görevlerine başlayacaklar.

2023 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili kısa bir özet geçtikten sonra ek atama konusuna geçelim…

2022 KPSS PUANIYLA EK ATAMA YAPILMAYACAK

En sonda yazacağımızı en başta yazarak neden ek atama verilmeyeceğini açıklayalım.

Hükümet 2023 yılı için seçim senesi olduğundan ötürü toplamda 55 bin kadroyu MEB’e ihdas etti. Engelli öğretmenlerimizle beraber 50 bin öğretmen atamasını tek seferde yaptı ve konuyu kapattı.

Seçim öncesinde Mahmut Özer’in bir televizyon konuşmasında 2022-2023 puanlarıyla ilave atamalar olabilir babında yuvarlak cümlelerle kurduğu siyasi cümleler ek atama bekleyen öğretmenleri haklı olarak beklentiye soktu.

Mahmut Özer’in seçim öncesinde yaptığı bu konuşma her ne kadar siyasi konuşma olsa da hataydı…

Ak Parti tarihinin en kritik seçimi öncesinde hükümet imkanları zorlayarak 55 bin kadro verdi MEB’e ; bu kadar kritik seçim öncesinde ek atama taleplerine karşılık vermeyen hükümet seçimler bittikten sonra mı ek atama verecek?

Seçim öncesinde atamasını yaptığı 50 bin öğretmen göreve başlamadan ve takvim devam ederken bu araya 2022 Kpss ile yeni bir arama takvimi mi koyacak?

2023 KPSS bir ay kalmış durumda !

Sınava sayılı günler kala hükümet şöyle mi diyecek !

2022 Kpss adaylarına 45+5 bin atama verdik ama az oldu, 2023 Kpss beklesin 2022 Kpss adaylarına 55 bin atama daha mı verelim diyecek!

Bütün bunların olmayacağını bundan sonraki atamanın 2023 Kpss sınavıyla Şubat ayında yapılacağını 10 yaşındaki çocuk dahi anlar…

Peki öğretmenler neden ısrarla ek atama istiyor!

Yer altından gelen sesler korkuttu: deprem habercisi mi? Yer altından gelen sesler korkuttu: deprem habercisi mi?

1- Mahmut Özer’in seçim öncesinde koltuktan gideceğini bildiği halde yeni gelen Bakan’ın kucağına koyduğu aslı astarı olmayan ek atama açıklamasıdır. Kaldı ki yaptığımız araştırmalardan elde ettiğimiz bilgilere göre ek atama konusunu Mahmut Özer, Cumhurbaşkamızla görüşmemiş bile…

2- Atama bekleyen öğretmenlere sürekli yalan söyleyen ve Mor odalar açarak onların üzerinden prim yapan , şizofren kişilerdir…

Değerli öğretmenler Allah rızası için sizi kullanmalarına ve üzerinizden sosyal medya şebeği olmalarına izin vermeyiniz.

Şimdi buradan atama bekleyen öğretmenlerimize , değerli meslektaşlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz.

Mor odalarda her gün sizlere yalan söyleyen, umut dağıtan ve sürekli olarak sizi Milli Eğitim Bakanlığına karşı dolduranlara dikkat edin. 
Bu kişilerin çoğunun öğretmen olarak atama puanı bile yoktur. Geçmiş dönemlerde buna şahitlik ettik. Bunların amacı öğretmen ataması falan değil. Bunlar belli siyasi uzantıları olan, muhalefet partisi ve sendikası tarafından fonlanan kişilerdir.

En son Ankara /Ulus meydanında yapılan öğretmen atama eylemine CHP’li belediyeler ve sendikası ücretsiz otobüsler tahsis etmiştir.Adana ve Mersin Chp belediyeleri, Malatya’dan Chp belediyesi, Muhalif sendikalar….

Bu kişiler kafasına göre öğretmenlerden para istiyor. Geçtiğimiz senelerde atama bekleyen öğretmenlerin hesabına para gönderdiği kadın terör iltisaklısı olarak işlem görmüş ve öğretmenlikle alakası olmayan bir kişiydi. Bu kişi öğretmen atama eylemlerini organize etti, paraları topladı ve eylemde konuşmacı oldu! Ancak atanacak puanı bile yoktu! Öğretmen değildi ve Kpss ile alakası bile yoktu.

Atama bekleyen öğretmen arkadaşlar sizden para isteyen kişilere para göndermeyin, bu kişiler hangi kanuna göre para topluyor o da belirsiz.Devlet bu para toplayan kişilerin hesaplarını da incelemeli artık…Buraya da projeksiyon tutmalıdır.

Burdan Milli Eğitim Bakanlığına açık çağrıda bulunuyoruz.

Öğretmen atamaları artık sene de bir kez olmalı ve bu takvim çok önceden açıklanmalıdır. Öğretmen atama meselesi siyaset malzemesi olmaktan çıkartılmalıdır. Öğretmenler siyasetin dolgu malzemesi olmamalıdır. Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öğretmen atamaları borsa hisselerine dönüşmüştü.Kemal Kılıçdaroğlu önce 100 bin arama sözü verdi sonra 200 bin yapacağım dedi. Meral Akşener çıtayı 250 bin öğretmen atamasına yükseltti. Ancak MEB’in resmi verilerine göre norm fazlası öğretmen sayıları bile düşmeden Mebin öğretmen ihtiyacının emekli olacak personelle beraber 60 bin civarında olduğunu bilmiyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığının mor odalarda öğretmenleri eyleme çağıran, öğretmenlere sürekli yalan söyleyen , Milli Eğitim Bakanlarını hedef gösteren , Milli Eğitim Bakanlığının itibarına sürekli olarak saldıran bu kişileri mercek altına almalarının zamanı gelmiştir.

Bu kişilerin çoğunluğunun öğretmen atamalarıyla alakası yoktur. Devletin olaya el koyması, bu kişilerin ilişki ağları ve görüşme trafikleri incelendiğinde amaçlarının ne olduğu alenen ortaya çıkacaktır.

Bu kişilerin öğretmenlere söylediği yalanlar yüzünden öğretmenler ders bile çalışmıyor.

Devlet bu kişiler hakkında gereğini yapmalı!

Her gece sabahlara kadar öğretmenlere mor odalarda yalan söyleyen; hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığına karşı öğretmenleri alenen düşmanlaştıran , MEB’i itibarsız gösteren bu kişilerin fişleri çekilmelidir.

Öğretmen atamalarının bundan sonraki yıllarda sene de 1 kez yapılacağı ve atma takvimi, sabitlenerek açıklanmalıdır.Ek atama saçmalığı sonlandırılmalıdır.

Öğretmenlerimiz artık siyasi dolgu malzemesi olmaktan çıkartılmalıdır.