Türkiye'de son yılların en çok konuşulan problemlerinden biri olan atanamayan öğretmenler konusu, KPSS 2022 sonrası gündemi en fazla meşgul eden problemlerden biri oldu. 

Özellikle sosyal medya mecralarından atama bekleyen öğretmenlerin çağrısı henüz karşılık bulamazken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve bakanlık yetkilileri bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda A Haber canlı yayınına katılan ve uzun süreli suskunluğunu bozan Mahmut Özer atamalarla ilgili olarak yine tatmin edici bir açıklamada bulunmayarak tepki çekmişti. 


SOSYAL MEDYAYI ADETA SALLIYORLAR!

Atama bekleyen öğretmenler uzun bir süredir sosyal medyada çeşitli gündem çalışmaları yapıp ilgililere ulaşmaya çalışıyorlar. 

Bir süredir başarılı bir organize sayesinde seslerini yetkili isimlere, ünlülere, sanatçılara duyurmayı da başaran atama bekleyen öğretmenler topluluğu bir yandan sosyal medyadan bastırmaya devam ederken, gün geçtikçe yorgunluk ve tedirginlik hissediyorlar.


CUMHURBAŞKANININ O AÇIKLAMASI UMUT VERMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama atama bekleyen öğretmenler arasında umut verici bir açıklama olarak nitelendirilmişti. Erdoğan yaptığı açıklamada: "Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize girer" ifadelerinde bulunarak özellikle seçim yılı olması sebebiyle halkın isteklerine kayıtsız kalmalarının imkansız olduğunu işaret etmişti. 

Cumhurbaşkanının bu açıklaması sonrası atama bekleyen öğretmenler topluluk olarak gündeme girme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


SEÇİM YILI OLMASI EN BÜYÜK KOZ!

Atama bekleyen öğretmenler bu yıl verilecek olan öğretmen ataması sayısının geçmiş yıllara nazaran daha yüksek olacağından emin. 2023 yılında gerçekleştirilecek olan kritik bir seçimin olduğunu belirten öğretmenler, sürekli 100 bin atama yapılmasını dile getiriyor. 

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK Mİ VAR?

Geçmiş yıllarda genelde şubat ve eylül döneminde çift atama olarak yapılan öğretmen atamaları için bu yıl şubat ayına çok kısa bir süre kalması şubat ataması ihtimalini azaltırken, akıllara Nisan ayında yapılacak olan ara tatil dönemini getirdi. Kimisi Nisan ayında ilk atamanın gerçekleştirileceğini savunurken, kimisi ise Eylül ayına tek atama yapılacağını düşünüyor.

Bakanlık ve yetkililerce henüz öğretmen atamalarıyla ilgili bir duyuru yapılmazken kamuoyunda meraklı bir bekleyiş söz konusu.