İşçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı, asgari ücrete yapılacak ara zammı görüşmek amacıyla düzenlendi. Toplantıda, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, taraflar güncel ekonomik verileri ele aldı.

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Soruşturmasında 7 Kişi Tutuklandı Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Soruşturmasında 7 Kişi Tutuklandı

Toplantıya TÜRK-İŞ'i temsilen Pevrul Kavlak ve TİSK'i temsilen Akansel Koç başkanlık etti. Ocak ayında gerçekleşen zamla birlikte asgari ücret, tarihteki en yüksek artışla net 8.506 lira olarak belirlenmişti. Aylık brüt 10.008 lira olan asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8.506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Bir işçi için ise asgari ücretin işverene toplam maliyeti 11.759 lira 40 kuruş olarak hesaplanıyor. Bu miktarın 10.008 lirası brüt asgari ücreti, 1.551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi ve 200 lira 16 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonunu oluşturuyor.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir görüşme gerçekleştirdi ve ara zam konusunda mutabık kaldıklarını belirtti. Akkol, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla anlaşmayı tamamlamayı hedeflediklerini ve asgari ücreti bayram öncesi çözmeyi umduklarını ifade etti.