Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. İsmail Demir'in yerine Savunma Sanayii Başkanı olarak atanan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Haluk Görgün'den boşalan makama gelen isim Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet AKYOL oldu.

KAP'a yapılan açıklamada "T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Savunma Sanayii Başkanı olarak atanması nedeniyle Genel Müdürlük görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN'ün yerine, Yönetim Kurulu kararı ile Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet AKYOL Genel Müdür olarak atanmıştır." dendi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akyol, Twitter hesabından alınan karar ile ilgili şöyle açıklama yaptı:

"ASELSAN Yönetim Kurulu kararıyla ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Ülkemiz ve şirketimiz adına verilen bu büyük görev ve sorumluluktan ötürü Yönetim Kurulumuza şükranlarımı iletiyorum. ASELSAN'ın bağımsız teknolojiler sahasında yüksekte duran başarı çıtasını daha da yükseğe taşımayı büyük bir görev olarak görüyorum.

ASELSAN'lıların yetkinlikleri ve tecrübeleriyle nice milli başarıları ülkemize armağan edeceğiz. Global arenada dost ve müttefik kullanıcılarımıza sunduğumuz rekabet gücü, verimliliği yüksek çözümlerle ülkemizin katma değerli ihracat hedeflerine en yüksek girdileri sağlamak için çalışacağız.

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

İhracat yaptığımız 84 ülkeye yenilerini ekleme hedefinden şaşmayacağız. AR-GE ve inovasyondan aldığımız güçle ülkemizin oyun değiştirici teknolojilerine en yüksek milli katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Daima ileri teknolojilere odaklanacak, bunların geliştirilmesi ve üretilmesi için var gücümüzle akıl ve alın teri dökeceğiz. ASELSAN'ın kuruluş vizyonunda da yer alan millileştirmeyi bir seçenek değil zorunluluk olarak görüyoruz.

Binlerce yerli tedarikçimizden aldığımız güçle millileştirmenin altın çağına damga vurmayı devam ettireceğiz. Ülkemizin en değerli insan kıymetiyle yürüdüğümüz bu yolda; istihdam ve insana yatırımı odağa alarak, yeni nesli #MilliTeknolojiHamlesi’ne dahil etmek için çalışacağız. Değişim ve dönüşüme öncülük eden projelerimizle şirketimize, ülkemize, insanımıza değer sunacağız.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın ortaya koyduğu yerli ve milli teknolojiler vizyonuyla, Savunma Sanayii Başkanımız Haluk Görgün öncülüğünde paydaşlarımızla, yatırımcılarımızla, kahraman güvenlik güçlerimizle, ASELSAN'ı geleceğe taşımayı sürdüreceğiz." dedi