Ardahan'ın şap hastalığıyla mücadele etmek amacıyla alınan önlemler kapsamında canlı hayvan pazarı ile 99 köyde karantina uygulaması başlatıldı. Ardahan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, son günlerde şap hastalığının artış gösterdiği ve özellikle büyükbaş hayvanlarda ciddi etkilere neden olduğu belirtildi.

Şap hastalığının yayılmasını engellemek için çeşitli tedbirlerin alındığı açıklamada vurgulandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerine yapılan ihbarların titizlikle değerlendirildiği ve alınan numunelerin hızlı bir şekilde Şap Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildiği ifade edildi. Şu ana kadar Ardahan'ın merkezine bağlı 37, Göle ilçesine 38, Hanak ilçesine 20 ve Damal ilçesine 4 olmak üzere toplamda 99 köyde karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Ayrıca, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 500 litre dezenfektan dağıtımı yapıldığı ve Ardahan Canlı Hayvan Pazarı'nın geçici süreyle kapatıldığı da açıklamada yer aldı. Hayvan sağlığı ekiplerinin de sağlık tarama faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.