TÜVTÜRK, araç sahiplerinin muayene işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmeleri için gezici istasyon uygulamasını başlattı. Gezici istasyonlar, özellikle randevu alarak muayene yaptırmak isteyen vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Gezici istasyonlar şu anda 77 ilde hizmet vermektedir. Bu istasyonlar sadece randevu ile hizmet veriyor. Bu sayede sürücüler işlemlerini daha düzenli, daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyorlar.

Gezici istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayenesi yapılabilmektedir. Ancak, hava destekli hidrolik frene sahip diğer araçların muayenesi sadece sabit istasyonlarda gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, seyyar araç muayene istasyonları, bulundukları ilçe sınırları içinde Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapan başka bir yetkili ölçüm istasyonu varsa bu hizmeti vermemektedir. Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü, sabit ve yetkilendirilmiş gezici istasyonlarda yapılabilmektedir. Traktör muayeneleri ise tüm gezici ve sabit istasyonlarda gerçekleştirilebilmektedir.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Gezici istasyonların bulunduğu illeri ve ilçeleri öğrenmek isteyenler, TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesini ziyaret ederek randevu oluşturabilirler.