e-Devlet üzerinden artık trafik kazalarına ilişkin tutanaklar kolayca doldurulabilecek. Bu yenilikçi adım, milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor ve trafik kazalarına karışan herkes için kolaylık sağlayacak. 

Uygulama, akıllı telefonlardan e-Devlet'e giriş yaparak kullanılabiliyor. İki aracın karıştığı kazalar için geçerli olan bu sistem, zincirleme kazalarda hala kağıt formunda doldurulması gereken tutanaklarla sınırlı.

İşlem adımları oldukça basit:

Arama kısmına "Kaza Tutanağı" yazılıyor.

Yeni tutanak oluştur ya da yeni tutanağa dahil ol seçeneklerinden biri seçiliyor.

Bulunulan konum ve araç bilgileri giriliyor.

Kaza senaryosu hazırlanıyor ve kazaya ilişkin fotoğraflar ekleniyor.

Kamuya 62.996 Personel Alımı: 19 Kurumdan Dev İstihdam Fırsatı! Kamuya 62.996 Personel Alımı: 19 Kurumdan Dev İstihdam Fırsatı!

Trafik sigortası bilgileri girilerek tutanak tamamlanıp Sigorta Bilgi Merkezi'ne gönderiliyor.

Bu sistemle birlikte araçlarda kaza tutanağı bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor, böylece trafikte yaşanan kırtasiye yükü azalıyor ve işlemler hızlanıyor.

Ayrıca, kazanın TRAMER sonucunda haklı çıkılması durumunda değer kaybı tazminatı talep edilebiliyor. Kusurlu olan tarafın trafik sigortası şirketiyle iletişime geçilerek gerekli evrakların tamamlanmasıyla bu tazminat alınabiliyor. Bu adım, trafik kazalarında hak kaybının önüne geçmeyi amaçlıyor.