Ticaret Bakanlığı, sıfır araçların stok durumunu izlemek ve kontrol etmek adına yepyeni bir sistem geliştiriyor. Bu sistem, otomotiv sektöründeki fahiş fiyat artışlarını engellemeyi amaçlıyor. Bilgi teknolojileri ve yapay zekanın daha aktif kullanılacağı bu sistem, aynı zamanda stokçuluğa karşı savaşın yeni silahı olacak.

Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

O İlanlar Tarihe Karışacak: İlan sitelerine de yeni denetimler geliyor. Artık 'Ahmet Bey'den' ya da 'Memur'dan temiz araç' gibi ifadeler yer almayacak. İlanlarda gerçek isimler ve bilgiler olacak, yanlış bilgilendirme yapanlara ve ilan sitelerine ceza kesilecek.

TÜM AŞAMALAR KONTROL ALTINDA

Bu yeni sistemle sıfır araçların üretiminden müşteriye ulaşana kadar olan tüm süreci kontrol altına alınacak. Araçların bayilere ve müşterilere ne kadar sürede ulaştığı gibi detaylar elektronik sistemde yer alacak.

Al-Satçılara Ceza: 3 araçtan fazla satış yapma sınırını aşanlara da ceza kesilecek. Vekaletle kayıt yaptıranlar da sıkı denetime tabi olacak.

İKİNCİ EL VE KONUT PİYASASI DA DENETİM ALTINDA

Bu denetimler yalnızca sıfır araçlarla sınırlı kalmayacak. İkinci el araç ve konut fiyatları da kontrol altına alınacak. İlan siteleri mercek altına alınacak, gerçek ya da tüzel kişi olmaması halinde ceza kesilecek.

Konutlara da Denetim: Fahiş fiyat artışıyla gündeme gelen konutlar için de bu uygulama geçerli olacak. İkinci el için yeni düzenlemeler hayata geçirilecek.