TBMM’de ara seçim ve erken seçim tartışmaları siyasi gündemde tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Son açıklamalarla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Meclis Başkanlığı arasındaki görüş ayrılığı daha da belirginleşti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un “taraf olmam” yönündeki açıklamalarına yanıt vererek Meclis Başkanlığı makamını sürece müdahil olmaya çağırdı.

Kurtulmuş: “Taraf olmayacağım” demişti

Kurtulmuş daha önce yaptığı değerlendirmelerde, seçim süreçlerinin Anayasa ve TBMM İçtüzüğü çerçevesinde açık şekilde düzenlendiğini vurgulayarak, bu tartışmaların tarafı olmayacağını ifade etmişti. Ayrıca kendisine resmi bir randevu talebi ulaşmadığını, talep gelmesi halinde ise tüm taraflarla görüşebileceğini söylemişti.

Özgür Özel: “Meclis Başkanı sürecin dışında kalamaz”

Özel ise bu açıklamalara karşılık, Meclis Başkanının sürecin dışında kalamayacağını savundu. Kurtulmuş’un yalnızca bir “seyirci” değil, partiler arasında diyalog sağlayan bir aktör olması gerektiğini belirten Özel, Meclis Başkanlığı’nın uzlaştırıcı rolüne dikkat çekti.

Özgür Özel ve Veli Ağbaba Hakkındaki Soruşturma Dosyaları Ankara'ya Gönderildi
Özgür Özel ve Veli Ağbaba Hakkındaki Soruşturma Dosyaları Ankara'ya Gönderildi
İçeriği Görüntüle

CHP lideri, görüşme talebini yinelediklerini ve önümüzdeki hafta randevu için girişimde bulunacaklarını ifade etti.

“Tarafları bir araya getirmeli” mesajı

Özel, yaptığı açıklamada, “Numan Bey ‘beni ilgilendirmez’ diyorsa bu doğru değil. En önemli rol Meclis Başkanına ait. Tarafları bir araya getirmesi gerekiyor” sözleriyle çağrısını yineledi.

TBMM’de ara seçim tartışmalarının önümüzdeki günlerde siyasi gündemi daha da hareketlendirmesi bekleniyor.