ABD'nin teknoloji devi Apple, yakın zamanda piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 15 serisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu seride "yeni" bir teknoloji kullanacağı söylentileriyle gündeme gelen Apple, iPhone 15 Pro modelinde fiziksel butonlardan vazgeçerek dokunma hissi uyandıran 'taptic' teknolojisine geçeceği yönünde haberler almıştık. Ancak, deneyimli Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo'nun yeni bir açıklaması, bu iddiaları yalanlıyor.

Ses Tuşları Kalkmayacak

Kuo'ya göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri, iPhone 14 ailesinde olduğu gibi fiziksel tuşlara sahip olacak. Bu kararın nedeni ise, Apple'ın tedarik sorunlarıyla karşılaşması. İlginç bir şekilde, Hong Kong merkezli bir yatırım şirketinden iki analist de benzer bir görüşü paylaşıyor.

Taptic Engine olarak bilinen parçanın önemli iki tedarikçisi olan Cirrus Logic ve AAC Technologies, siparişleri yetiştiremeyince, Apple gerçek buton hissini yaşatabilmek için fiziksel tuşlara dönme kararı aldı. Ancak, Kuo, Apple'ın bu konuda henüz kesin bir karar vermediğini ve ilerleyen günlerde tekrar gündeme gelebileceğini söylüyor.