İçişleri Bakanı Yerlikaya , Antalya merkezli 14 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Kıskaç-9' operasyonlarında 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonun koordinasyonunun Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından sağlandığı belirtildi.

Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor?

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" ifadelerini kullandı.

Operasyon kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Antalya merkezli İzmir, Denizli, Mersin, Karabük, Manisa, Çorum, Ankara, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Uşak, Kırşehir ve Kütahya'da eş zamanlı olarak hareket edildiği kaydedildi.

Yapılan operasyonlar sonucunda 47 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilirken, bu şahısların 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet suçunu işlemek suretiyle, FETÖ'nün cezaevindeki mensuplarıyla haberleşme mekanizması kurmaya çalıştıkları, örgüt mensuplarına nakit para akışı sağladıkları tespit edildiği ifade edildi.

Operasyonlar neticesinde çok miktarda Türk lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümana el konulduğu bildirildi.