6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 41 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu. 11 ili etkileyen depremlerde en çok etkilenen ilçelerden biri Gaziantep'in Nurdağı ilçesi.

Nurdağı ilçesinin neredeyse tamamı yıkılmış ya da ağır hasar görmüş durumda.

Bu asrın felaketinin yarattığı görüntü ortasından gelen mucize hikayeleri insanlara umut aşılıyor.

Gaziantep Nurdağı'nda arama-kurtarma için görevlendirilmiş olan Bağcılar Arama ve Kurtarma (BAĞKUT) ekipleri bir apartmanda arama-kurtarma faaliyeti gösteriyordu.

Apartmanda çalışmaları sürerken Bağcılar Arama ve Kurtarma ekibi, enkazın bir aralığında papağan gördüler. Papağanın oradan çıkması ile Bağcılar Arama ve Kurtarma ekibi, o aralıkta canlı insanların olabileceğinden şüphelendi. Derhal o aralığa yönelen BAĞKUT ekibi insan sesleri duydu. Enkazdaki ses veren depremzedeler ile iletişime geçen Bağcılar Arama ve Kurtarma ekibi, çalışma yaptıktan sonra resim tablosunun arkasında anne ile kıza ulaştı.

Bu olaya şahit olan Bağcılar Arama ve Kurtarma Lideri Yaşar Ermiş, İstanbul'a döndükten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Büyük bir apartmanın enkazında çalışıyorduk. Bir aralıktan papağan uçtuğunu gördük. Kuşun çıkmasıyla orada canlı olabileceğini düşündük. O noktada çalışma yaptık. Orada yaşayan biri olduğunu sesten fark ettik. Enkaz altındakilere moral vermek için sohbet ettik. Önümüze çıkan resim tablosunu kaldırdığımızda arkasında anne ve kızıyla karşılaştık. Ancak bir insanın vücudunun sığacağı boşlukta sıkışıp kalmışlardı. Önce 3 yaşındaki Nur Sima Özdemir’i kurtardık. Sonra anne molozları dışarı atarak bize yardımcı oldu. Sonunda anne Büşra Özdemir’i (30) de kurtardık ama baba ile diğer çocuğu salonda hayatını kaybetti.”