Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ekonomik sıkıntı yaşayan kişilere yüksek faizle senet karşılığı para veren ve cebir yoluyla tahsilat yapan bir tefecilik örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 4 kişiyi tutukladı.

Operasyon kapsamında yapılan detaylı inceleme sonucunda, tefecilerin ekonomik zorluk içindeki kişilere yüksek faizle para vererek borçlu duruma düşürdükleri, borçlarını ödeyemeyenleri tehdit edip ailelerini cebir kullanarak tahsilat yaptıkları belirlendi. Özellikle bir mağduru, annesi ve kendisinin hastalığı nedeniyle ekonomik sıkıntı içinde bulunan bir şahsa 15 bin lira karşılığında 200 bin liralık senet imzalatmak suretiyle mağduriyet oluşturdukları tespit edildi. Ayrıca, icra yoluyla muvafakatname alarak bir kişinin emekli maaşına el koydukları ve benzer yöntemlerle toplamda 16 kişiyi mağdur ettikleri ortaya çıktı.

Emekli ve memur zammı: En düşük emekli maaşı için tek senaryo var Emekli ve memur zammı: En düşük emekli maaşı için tek senaryo var

Operasyon öncesinde 3 zanlının daha önce düzenlenen bir operasyon sonucu "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "tefecilik ve nitelikli yağma" suçlarından tutuklandığı, ancak 5 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve tefecilik faaliyetlerine devam ettiği belirlendi.

Ekipler, toplanan kanıtlar doğrultusunda 6 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenleyerek 5 zanlıyı gözaltına aldı. Diğer bir şüphelinin ise daha önceki operasyon sonucu cezaevinde olduğu tespit edildi.

Operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, mahkeme tarafından diğer 4 kişi tutuklandı.