Ankara'da yaşanan bir olayda, Y.I. adlı kadın, sosyal medya platformunda tacize maruz kaldı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmada, hesabın IP bilgileri tespit edildi ve şüphelinin Y.I. ile bir dönem arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sincan ilçesinde bir asansör firmasında çalışan Y.I.'ya, sosyal medya platformunda 'gulsun4399' kullanıcı adıyla açılan sahte hesaptan cinsel içerikli taciz mesajları gönderildi. Evli olan Y.I.'nın şikayeti üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, sosyal medya platformunun Türkiye Temsilciliği ile irtibata geçilmesi ve 'gulsun4399' adlı hesabı kullanan kişinin tespit edilmesi istendi.

Polisin yürüttüğü çalışma sonucunda, hesabı kullanan kişinin Y.I. ile aynı iş yerinde çalışan O.S.U. olduğu belirlendi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından O.S.U. hakkında iddianame düzenlendi ve Ankara 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

İddianamede, O.S.U.'nun 'Elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, O.S.U.'nun Y.I.'ya gönderdiği mesajlar da delil olarak yer aldı.