Yüzlerine kripto para logolu maskeler takıldı
Ankara Akyurt’ta bir ilkokulda görev yapan öğretmen, iddialara göre öğrencilerine “oyun oynayacağız” diyerek kağıt maskeler dağıttı. Bu maskelerde çeşitli kripto para logoları yer alıyordu. Öğretmen, çocuklara “deve-cüce” oyunu oynatır gibi masaya eğilip kalkmalarını söyledi. Ancak verilen komutlar, geleneksel oyundaki gibi “deve” ya da “cüce” değil, kripto para birimlerinin isimleriydi. Henüz 2. sınıfta olan öğrenciler, olayın ne olduğunu anlamadan öğretmenin talimatlarını yerine getirdi.

Skandal görüntüler sosyal medyada paylaşıldı
Öğretmen, öğrencilerle çektiği videoyu kripto paralarla ilgili paylaşımlar yaptığı sosyal medya hesabında yayınladı. Paylaşımına İngilizce olarak, “Bugün öğrencilerimle kripto paralar konusunu tartıştık. Ve tabii ki en iyisini unutmadık” notunu düşerek, belirttiği kripto paralara yatırım çağrısı yaptı.

“Yorum yapamıyoruz, memuruz”
Olay sonrası öğretmene mikrofon uzatıldığında, “Yorum yapamıyoruz maalesef, memuruz” şeklinde yanıt verdiği görüldü. Bu açıklama kamuoyundaki tepkileri yatıştırmaya yetmedi.

Hesabını kapatsa da inceleme başlatıldı
Görüntülerin yayılmasıyla birlikte sosyal medyada başta kripto para yatırımcılarından olmak üzere birçok kesimden tepki geldi. Gelen tepkiler üzerine öğretmen sosyal medya hesabını kapatsa da bu, hakkında yapılan incelemeyi engelleyemedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenin çalıştığı okulu tespit etti ve hakkında inceleme başlattı.





