Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan S.S. Başkent Özlem Konut Yapı Birliği çatısı altındaki 43 kooperatif, 2009 yılında başlanan toplu konut projesinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle 2 bin 800 üyesini mağdur etti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 6 bin 300 dönüm alan üzerinde düzenlenen açık ihale ile alınan projede, alt yapı, üst yapı ve iskan çalışmalarının zamanında tamamlanamaması, plan iptalleri ve ardından yaşanan dağıtım sorunları nedeniyle kooperatif üyeleri ev sahibi olamadı.

2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi 2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi

Projenin başlangıcından itibaren planlarda yapılan değişiklikler, İnşaat Odası'nın açtığı davalar ve Danıştay kararıyla neticelendi. Planların 2023'te kabul edilmesine rağmen, arsaların hak sahiplerine dağıtılmaması, kooperatif üyelerini mağdur etti. Yapılan çeşitli girişimlere rağmen birlik yönetiminin söz konusu kararı uygulamaması üzerine 15 kooperatif başkanı, birlik yönetimine başvurarak taleplerini iletti.

Başvuruda, kooperatif yerlerinin tahsis edilmesi ve yüksek keşif bedelli ihale yapılmaması talep edildi. Ancak birlik yönetiminin bu taleplere yanıt vermemesi durumunda kooperatif yöneticileri, Savcılığa başvurarak hukuki süreç başlatacaklarını ifade etti.

Kooperatif üyeleri, projenin 15 yılda hala tamamlanamamış olmasının, birikimlerini kaybetmelerine ve hayallerini ertelemelerine neden olduğunu belirtti. Emekli profesör Rıfat Salmanoğlu, projenin başlanmasından bu yana geçen 15 yılda herhangi bir ilerleme kaydedilememesinin 2 bin 800 üyeyi mağdur ettiğini dile getirdi. Emekli genel müdür Mehmet Naci Harmancı ise ev hayaliyle başladıkları projenin 15 yıl sonra birikimlerini kaybetmelerine neden olduğunu ifade etti.