Ankara Mamak ilçesinde bulunan Şehit Öğretmen Nesrin Ünügür İlkokulu'nda görevli kadın müdür yardımcısı F.R,aynı okulda görev yapan okul müdürü A.Y.tarafından tacize uğradığını iddia etti.

Müdür hakkında 16.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Okul müdürü 53 yaşındaki A.Y., iddiaya göre müdür yardımcısı 35 yaşındaki F.R.'ye sözlü ve fiziki tacizde bulundu. A.Y.'nin defalarca karşı koymasına rağmen odasında kapıyı kapatarak rızası dışında kendisine sarılmaya ve dudağından, yanağından ensesinden öpmeye çalıştığını ifade eden F.R., müdürhakkında şikayetçi oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tacizci müdürü açığa alırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. F.R. ifadesinde, okul müdürünün 'Bir bakar mısın, bir şey diyeceğim' diyerek yanına çağırdığını ve kurum içerisinde kameraların kendilerini izlediğini bilmesine rağmen dudağından öpmeye çalıştığını söyledi. F.R., "Bir gün bana 'gel hocam' dedi, yanından geçerken eliyle kalçama dokundu. Uyardım. Kendisinden izin istediğimde boynunu göstererek, 'buradan öpersen çıkmana izin veririm' dedi. Kabul etmeyince de okuldan çıkmama izin vermedi" dedi.