Kamudanhaber- Özel haber

Oktay Yılmaz

Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde ders dağılımını yeniden düzenleyen bir görüş yazısı yayımladı. Bu görüş yazısına göre, Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde hangi öğretmenlerin hangi dersleri vereceği net bir şekilde belirlendi.

05.09.2023 tarihli ve 82961954 sayılı görüş yazısına göre şu detaylar açıklandı:

  • "İslam Kültür ve Medeniyeti" ile "Osmanlı Türkçesi" dersleri, Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmenleri tarafından okutulmalıdır. Ancak gerektiğinde "İslam Kültür ve Medeniyeti" dersi "Tarih" öğretmenleri tarafından; "Osmanlı Türkçesi" dersi ise hem "Tarih" hem de "Türk Dili ve Edebiyatı" öğretmenleri tarafından verilebilir.

  • İlgili kararlara göre atanmış olan öğretmenler, ilgili dersleri Anadolu İmam Hatip Liseleri dışındaki ortaöğretim kurumlarının ilgili haftalık ders çizelgesindeki seçmeli dersler için öncelikli olarak görevlendirilmelidir. Bu, ilgili kararı değiştirmemektedir.

  • 9 ve 10. sınıflarda bulunan Arapça dersi, Arapça öğretmenleri tarafından verilmelidir. 11 ve 12. sınıflardaki "Mesleki Arapça" dersi ise dini metinleri anlama, yorumlama, dini kavramları Arapça sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve yerinde kullanma gibi temel becerileri geliştirmenin yanı sıra içerdiği kazanımlar, üniteler ve konular itibariyle Kur'an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Akaid, Kelam, Siyer gibi Temel İslam Bilimleri alanındaki dersleri tamamlayıcı nitelikte olduğu için ilgili kararlara uygun olarak İHL meslek dersleri branşı içinde değerlendirilmelidir.

    FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu
  • İlgili kararlara göre, sadece ihtiyaç durumunda "Arapça" dersini İHL meslek dersleri branşı öğretmenleri ve "Mesleki Arapça" dersini Arapça branşı öğretmenleri verebilir.

Bu düzenlemelerle birlikte, Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde ders dağılımı belirli kurallara göre yeniden düzenlenmiş oldu.

7U