Yeni yıldan bu tarafa ons altın yükselişini sürdürüken gram altın fiyatının da yükselmesi yatırımcısını oldukça memnun etti. 

Yatırımcılar yeni yılda dolar kurunun baskılanması sonucu altına yönelmesi fiyatların yükselmesinede sebep olurken yatırımcılar 2023 yılı altın yılı olacak yorumlarını yapmaya başladılar.

Gram altın 1.115 liradan işlem görürken, altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş 2023 yılı altın ve dolar tahminini yayınladı.

"MART AYINA KADAR.."
Finansal piyasalar analisti İslam Memiş, yıl boyunca görülmesine rağmen altın fiyatlarının Mart ayına kadar sert bir şekilde yükselmesini beklediğini söyledi. Mart ayı sonuna kadar altın gram sayısının 1500 TL seviyesine ulaşmasını beklediğini açıklayan Memiş, altının şu an için tüm döviz birimlerinden daha makul olduğunu sözlerine ekledi.

"ALTINA YATIRIM YAPMAKTAN ÇEKİNMESİNLER"
Gedik yatırım danışmanı Onurcan Bal, yatırımcılar için en güvenli limanın altının olduğunu belirterek, “Piyasada altının fiyatının her geçen gün arttığını görüyoruz. Altına yatırım yapan yatırımcıların bugünlerde yüzü gülüyor. Açıkçası, bir ters taraf bekliyoruz. Bir dahaki sefere yüzde 20 ila yüzde 30 artacak. Küresel piyasalarda olumlu ya da olumsuz herhangi bir olay anında hemen altındaki dolara talep var. Yıl sonu ve başındaki yüzde 30'luk trendi her geçen gün yakalıyoruz. Bunun anlamı ne? Altının şu anda 1.150'de olmasını, muhtemelen önümüzdeki aylarda 1.300-400.500'e ve üzerine çıkmasını bekliyoruz. Bu noktada dolarda bir hareketlenme var. Ne olacağını görmek için beklentiyle izliyoruz; Anlık olarak 2 bin 500'ü vuracağına dair bir tahminimiz var. Özellikle uluslararası piyasada yüksek enerji fiyatları, kısıtlı enerji, Rusya-Ukrayna savaşı, Ortadoğu'da kaos derken altın ve doların böyle bir sistem sayesinde yükselebileceğini düşünüyoruz. Yatırımcılar altına yatırım yapmaktan çekinmesinler, doğru yolda olduklarını söyleyebilirim” diye konuştu.