Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Altın piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlayarak 1.703 seviyesinden işlem görüyor. Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,5 altında 1.695 liradan tamamlamıştı.

Ancak bugün sabah saatlerinde yatay bir seyirle başlamasının ardından altının gram fiyatı yükselişe geçti ve saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 1.703 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın ise 2.800 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 11.290 liradan satılıyor.

Dünya genelinde açıklanan makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermeye devam etmesi, altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler, küresel piyasalarda yön arayışını sürdürüyor.

Altın fiyatlarındaki dalgalanmada, ABD'deki işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüşün de etkisi olduğu belirtiliyor. Analistler, bu düşüşün daha güçlü bir istihdam raporuna işaret edebileceğini ifade ediyor.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 doların destek, 1.990 ve 2.000 doların direnç konumunda bulunduğu belirtiliyor. Altın piyasasındaki gelişmeler yakından takip ediliyor ve yatırımcılar gelecek dönemdeki fiyat hareketlerini izlemeye devam ediyor.