Altın fiyatları yeni gelişmeler yaşanıyor. Altın gram fiyatı serbest piyasalarda 2088 lira seviyesine ulaşarak rekorunu tazeledi. Ons altın cephesindeki rekordan yardım alan gram altın yol haritsını hangi yöne çevireceği yatırımcısı tarafından saniye saniye araştırılıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, rekor altın değerlendirmesi yaptı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın tarafındaki tahminlerini duyurdu.

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

"Ons altın tarafında baskılanma ve belirsizlikler hala devam ediyor. 1950-2050 dolar geniş bant aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Şu an ortalarda fiyatlanıyor. Ons altın 2058-2060 dolar denemeleri yapacaktır ama önemli olan 2058 dolar seviyesi üzerinde kapanışlar gerçekleşecek mi.

"BU BASKILANMA NE KADAR DEVAM EDERSE O KADAR İYİ " 
ABD Merkez Bankası (Fed) altını baskılamaya devam ediyor. Bu baskılanmayı ne kadar ötelerse Fed için o kadar iyi. Özellikle ons altın tarafında 2000 dolar altına sarkmaları gördüğünüzde bu fiyatlamaların ucuz olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü yıl içerisinde 2150-2350 dolar seviyelerini beklemeye devam ediyoruz. Geçen haftaki gibi 2000 dolar altındaki rakamları görürsek altın ucuz hatta bedava olacaktır.

İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz

Jeopolitik gerilimler, küresel ekonomiye dair belirsizlikler ve merkez bankalarının yılın ikinci yarısında uygulayacağı politikalar ons altının bu yıl güçlü duruşunu korumaya devam ettirecek.

"HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE REKORA İMZA ATTI"
Gram altın TL fiyatı serbest piyasalarda 2088 liraya kadar yükselerek haftanın ilk işlem gününde rekora imza attı. Gram altın TL fiyatındaki yol haritamız 2070 TL seviyesini gördükten sonra 2090 lira seviyesini göreceğiz.

Şimdi 2050-2090 lira aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Altınım var satayım mı diyenler satmamalı. 2150 lira seviyelerinden de alınmalı mı, evet alınmalı. Yılın son çeyreğinde 3000 lira seviyeleri görüldüğü zaman ocak-şubat-mart ayındaki fiyatların ne kadar ucuz olduğunu anlayacağız. Elinde altın bulunduran yatırımcı bulundurmaya devam etmeli." şeklinde konuştu.