Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı

Yatırımcıların güvenli limanı olarak addedilen altın ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, altın fiyatlarında iki haftadır süren aşağı yönlü trendin çok büyük bir alım fırsatı sunduğunu söyledi.

Gelecek hafta itibariyle altın fiyatlarında hızlı bir yükselişin yaşanacağını söyleyen İslam Memiş, kritik bir uyarıda bulundu. Son 48 saat içerisinde altına yapılacak herhangi bir yatırımın önümüzdeki günlerde büyük getiri sağlayacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları uzmanı, emtia piyasalarında yaşanacak dalgalanmalar için şunları kaydetti:

"Özellikle ons tarafında büyük bir aşağı yönlü kırılma gerçekleştiğini gördük. Yaklaşık 2 haftadır uluslararası piyasalar, altını baskılama yönünde hareket ediyor. Gün içerisinde 1900 doların altında ataklar yaşandı. Burada önemli bir direnç noktası var. Ben şu aşamada 1890 dolarlık direnç seviyesinin yılın en düşük durağı olacağını düşünüyorum. Buranın altına iniş beklemediğim gibi, haftalık raporumda da yayınladığım üzere gelecek hafta itibariyle ons tarafında 1930 ve 1960 dolara kadar beklenmedik derecede hızlı bir yükseliş yaşanacağını tahmin ediyorum. Buralar mutlaka beklenenden önce test edilecektir.

2023 için dip fiyattan alım yapma fırsatı bu haftanın kapanış seansıyla birlikte sona erebilir. O yüzden 48 saat içerisinde pozisyon almak, gelecek aylarda büyük bir getiri sağlayacaktır.''