Bugün, yatırımcıların ve finans piyasalarının merakla beklediği ABD'nin Mart ayı enflasyon rakamları ve Amerikan Merkez Bankası (FED)'nin toplantı tutanakları açıklanacak. Mart ayı için beklenen enflasyon oranlarının aylık %0,3 ve yıllık %3,4 artış göstermesi öngörülüyor. Önceki aylarda da Tüketici Fiyat Endeksi'nde yaşanan artışlar, piyasaların bu verilere olan hassasiyetini artırıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular

altın-1

FED'in Faiz Kararları 
Amerikan Merkez Bankası'nın faiz oranlarını mevcut seviyede tutma kararı ve yıl sonuna kadar faiz oranlarında indirime gitme beklentisi, piyasalarda önemli bir etken oluşturuyor. Enflasyon kontrolü konusunda FED'in attığı adımlar ve geleceğe dair projeksiyonlar, yatırımcılar için kritik öneme sahip.

altın 2

Altın Fiyatları ve Yatırım Bankası Tahminleri

Ons Altın Fiyatı ve Gelecekteki Beklentiler
Ons altın fiyatları, jeopolitik gerilimler ve enflasyon riskleriyle desteklenen bir yükseliş eğilimi gösteriyor. Bank of America gibi önde gelen yatırım bankalarının önümüzdeki 12 ay için ons altın fiyatı için 3000 dolar tahmini, piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

altın 1

Yurt İçi Piyasalar ve Gram Altın Tahminleri
Türkiye'de Ramazan Bayramı tatili sonrasında gram altın fiyatlarının ne olacağı merak konusu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in bayram sonrası için gram altın fiyatlarına yönelik tahminleri, yatırımcılar için yol gösterici olabilir. Memiş, ons altında beklenen düzeltmelerin, gram altın fiyatlarında yeni fırsatlar yaratabileceğini belirtti.