Para ve yatrım piyasasında seyri ABD’den açıklanan ekonomik değerlendirmeler belirleyici oluyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’de tarım dışı istihdam analizinin tahminlere geçerek yükseltmesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi açısından acele etmeyeceklerini duyurmasının ardından altın fiyatlarında hareketlilik görüşmüştü. 

ERKEN FAİZ İNDİRİMİ TAHMİNLERİ DÜŞTÜ

Geçtiğimiz haftalarda Fed üyelerinden de faiz indirimi açısından dikkt çeken değerlendirmeler geldi. Bu yaşanna yeni kararların etkisiyle beraber altın fiyatları durağan bir hal aldı. Son zamanda piyasalarda Fed’den erken faiz indirimi tahminleri düştü. 

GÖZLER ABD ENFLASYONUNUNDA

Diğer bir taraftan piyasaların gözü kulağı yarın saat 16.30’da paylaşılacak olan ocak ayı enflasyon analizini bekliyor. Ocakta yıllık enflasyonun yüzde 3.4’ten 2.9’a yavaşlaması bekleniyor. Kritik veri altın fiyatlarında yol haritasını çizecek. 

PİYASALARIN SON HALİ NE OLDU? 

Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

Haftanın ilk işlem gününde yani bugün 2024 dolardan başlangıç gösteren ons altın şu dakikalarda durağan bir yol izleyerek 2023 dolardan işlem sağlıyor. Ons altında gün içerisinde en az 2021 dolar, en fazla ise 2026 dolar seviyelerine çıktı.