Altın piyasasında gram altın fiyatı yeni rekorları zorlarken, dolar cinsinden ons fiyatı ise tarihi rekorlara koşuyor. Onsta 2183 dolar seviyesiyle şu ana kadarki en fazla fiyata ulaşan altında, gün boyunca hareketlilik 2178 dolar civarlarındaydı.


Piyasalarda doların zirveye çıkışına yeşil ışık yakan uzmanlar, bu sebepten dolayı altının da yuarı yönlü seyredeceğini düşünüyorlar.


Bir süredir altın fiyatlarında durağan bir durum ile çok az miktarda aşağı yönlü grafik değerlendirilirken bu inişin sonrası yeni rekorların gelmesi de söz konusu. 

2200 $ BEKLENTİSİ

Altının ons fiyatındaki artışta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın vurguladığı faiz indiriminin önemli olduğunun altı çizilirken, bunun yanı sıra dünyada altın talebinin de üst seviyelere olduğu kaydedildi. 

Bu anlamda altında rekor trendinin önünde bir engel olacağı düşünülmüyor; kısa sürede ons fiyatında 2200 dolar seviyesinin görülebileceği tahmin edilirken öncesinde ise inişli çıkışlı bir grafik olmas bekleniyor. 

 
Mart ayının ortalarına geldiğimizde ise yeni reko rtestine devam eden gram altın, bir hayli hareketli ilerliyor. Önceki gün 2251 liraya çıkarak yeni bir rekor kıran gram altın fiyatı dün ise 2245 lira seviyesini geçemediı.

Azerbaycan'da 5,2 büyüklüğünde deprem Azerbaycan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

1 YILDA 2 KAT YÜKSELDİ

Kuyumcu Nazar Özsahakyan, geçen sene aynı zamanlarda 1100 lira civarında olan gram altın fiyatının bir yılda iki katından fazla yükseldiğini belirtirken, dikkat çeken bir yatırım aracı olarak görüldüğünü de belirtti.

Özsahakyan, şunları söyledi:

“Piyasada böyle bir panik havası oluşturulup bu düşüşten faydalanmak isteyenler olabilir. Altın fiyatı artmaya devam edecektir, önünde bir direnç bulunmuyor. Yakında yeni rekor seviyeleri de konuşabiliriz. Yatırım için alım yapılan yerler hariç satış yok denecek kadar az” ifadesini kullandı.

20-50 LİRA ARASI FARK 

Altın fiyatlarında esnaf kuyumcularıyla Kapalıçarşı arasında satışta 20-50 lira arası farklar ele alınııyor. Ancak son zamanlarda fiyat yükseldikçe bu makas da 100-150 lira seviyesini geçti. Kuyumcular serbest piyasada hızlı fiyat yükselişlerine karşı kuyumcunun bu oynaklığa karşı kendini korumak için bu şekilde bu yolu ilzediklerini belirtiyorlar.

SAHTECİLİĞE DİKKAT

Altında son zamanlarda ‘sahtecilik’ iddialarının düşük gram üzerinden gerçekleştiğini belirten Kuyumcu Hasan Sarıtaş, hem yatırım için hem de takı olarak seçilmekte olan altınlarda güvenilir mekanizmalar kapsamında alımlara dikkat edilmesi gerektiği, vatandaşın alış ve satışlarda fiyat farklarını takip etmesi gerektiği vurgusunu da yaptı.