Altın ons fiyatı bir haftalık durağan grafiğinin ardından ivmesini yukarıya çevirdi. 2.196 dolar seviyesinde son bir haftalık süreçte yüzde 1.76’dan fazla yükseldiği kaydedildi. Son bir günlük zaman dilimindeki yükseliş ise yüzde 1’e yakın olarak belirlendi. Öncesinde 20 Mart tarihinde 2.188 dolar seviyesine ulaşmıştı. Altın onsu ABD enflasyon değerlendirmeleri  öncesinde tarihi rekorlarda geziniyordu. Daha önce 2 bin 200 dolar eşiğinde geri dönüş yapmıştı. Yurt için piyasalarda da gram altın fiyatlarında grafik yukarı doğru ilerliyor. Birkaç günlük sakinlik sonrası 31 Mart yerel seçimleri gelmeden bu yükselişin süreceği düşünülüyor. Seçimler sonrası ise piyasanın durumu yurt içinde fiyatın yönünü tartacak.

Gram altın dün günün tamamı 2 bin 269 lira seviyesinde işlem sağlarken, Kapalıçarşı’da ise fiyatı 2 bin 426 seviyesinde kaydedildi.


‘DOLAR DAHA PAHALIDIR’

Yerel seçimlere kadar iç piyasadaki büyük ilginin de süremesini değerlendirdiklerini belirten Atayık, “Aslında biz, bu talebe yol açan ana sebebin altın ithalatındaki kota uygulaması olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Kota nedeniyle hem sektör mensupları, hem de tüketiciler, ‘fiyatlar yükselir’ endişesiyle alım yönünde hareket edince taleplerin karşılanması da zaman zaman zorlaşabiliyor. Altındaki kota nedeniyle ülkemizde altın fiyatları, dünyaya göre kiloda yaklaşık 4 bin dolar daha pahalıdır” şeklinde konuştu.


‘FAZLA MESAİ YAPIYOR'

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

“Darphane Yönetimi, talebimiz üzerine piyasadaki talep artışını karşılamak amacıyla geçtiğimiz haftalarda hem çift vardiyaya geçmiş, hem de cuma ve cumartesi günleri de fazla mesai yapıyor. Darphane’nin haziran sonu temmuz ayı başlarında Kartal’daki fabrikasının devreye alınmasıyla günlük üretim kapasitesi daha da artacak, böylece kuyumcularımızın ve vatandaşlarımızın altın taleplerinin daha da hızlı karşılanacağına inanıyoruz” diye konuştu.


‘DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE OLACAK’

Altının her süreci kendi rekorunu yeniden kırıp yeni rakamlara eriştiğini söyleyen Kuyumcu Nazar Özsahakyan, özellikle dolar fiyatındaki grafiğin, altında da ibreyi yukarıya çevirdiğini vurguladı. Özsahakyan, bu hafta fiyatlarda hareketin sürmesinin ardından ise seçimler sonrası piyasa analizine göre daha hızlı bir şekilde hareketlerin olacağının altını çizdi. 

Kuyumcu Hasan Aydoğan da önceki haftalarda meydana gelen yoğun ilgiyle gram altına erişimde sorunlar olduğunu yinelerken, bu hafta bir miktar büyüme gördüldüğünü ifade etti.