Altın fiyatlarını, Fed'in kararı etkilemeyi sürdürüyor. ABD Merkez Bankası Fed, tahminler üzerine faizi yüzde 5.50 oranında sabitledi.

Fed'in faiz kararı sonrası altın inişli çıkışlı bir grafik sergilese de dikkate değer bir artış söz konusu olmadı. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz düşürmeye henüz hazırlıklı olmadıklaırnı ancak bu yıl içinde faiz indirimi olabileceğini belirtti.

Powell açıklamalarında, istihdamın dengesini kaybetmesi durumunda faizin daha erken düşeceğini enflasyonun yükselişe geçmesi durumunda faizi daha geç indirmeye başlayacaklarını bildirdi.



ONS ALTIN DALGALI 
Bu yaşanan kararlar sonrası ons altın üzerinde kısa süreli hareketlilik söz konusu. Ons altın güne 2034 dolardan başlangıç sağladı. Gün içinde en az 2033 dolar, en fazla da 2049 dolar seviyesine ulaştı. Şu sıralar 2046 dolardan işlem sağlanıyor.

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…


KOMİSYONSUZ GRAM ALTIN 2000 LİRA SINIRINDA 
Komisyonsuz olarak uluslararası piyasalarda işlem sağlanan gram altın güne 1984 liradan başlangıç gösterdi. Gün içinde en düşük 1983 lira, en yüksek de 2000 lira seviyesi yaşandı. Şu sıralar 1997 liradan işlem yapılıyor.


KAPALIÇARŞI'DA GRAM ALTIN 
Kapalıçarşı'da gram altın 2046 liradan alınırken 2063 liradan satışa sunuluyor.


İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN DEĞERLENDİRMESİ
Diğer bir taraftan  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed kararı önce altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmeler yapmıştı.

"HEDEF: 2070 SEVİYESİ" 
"Ons altın Fed'e kadar 2000 dolara kadar çekilebileceğini Fed sonrası ise 2070 dolar seviyesini hedef alan bir yükseliş ile karşı karşıyaya kalacak. 2000 dolar seviyesi ile alakalı beklentim devam etmekte."

"BU YIL BASKILANMASI SON DEFA " 
"Yılın son baskılanmasını ise Ocak ayı olarak görebilirsiniz. 2000 dolar seviyesi orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı vermekte. Ons altındaki bu baskılanma elinde dolar bulunduranlara altın alması için fırsat veriyor.

Fed sonrası tekrar yükseliş trendinde bulunan bir altın göreceğiz."

"YILIN SON ALIM FIRSATI" 
"Gram altın Fed'e kadar 2050-2040 TL destek seviyesini takip ediyor olacağım. Özellikle düğün yapacaklar, altın borcu olanlar bu haftayı kaçırmamalı. Yılın son alım fırsatları olarak değerlendirilmeli."

"ALTIN GRAM FİYATI 2070 TL" 
"Gram altın tarafında tekrar 2070 TL seviyesini hedef alan bir yükseliş göreceğiz. Ondan sonra ise kademeli olarak dalgalı seyir göreceğiz."

İSLAM MEMİŞ'TEN 2024 TAHMİNİ 
"Ama ondan sonraki hedef 2090-2150 TL yaz aylarında 2500-2070 lira yılın son çeyreğinde ise 3000 lira seviyesini beklemeyi sürdürüyorum."

"FIRSATA ÇEVİREBİLİR" 
"Altın almak için fırsat kollayanlar Fed'e kadar vakit var. Bu süreç içerisinde altın almak isteyenler bunu fırsata çevirebilir." şeklinde yorumladı.