Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

SpaceX, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 misyonunun Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) olan planlanan fırlatma tarihini 18 Ocak'a ertelediğini açıkladı. Şirketin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, fırlatmanın ABD yerel saatiyle gerçekleşeceği belirtildi.

SpaceX'in X hesabından yapılan paylaşımda, "Ax-3 misyonunun ISS'ye fırlatılması için şimdi 18 Ocak Perşembe gününü hedefliyoruz. Bu ilave süre ekiplere uçuş öncesi son kontrolleri tamamlama ve araç üzerindeki verileri analiz etme imkanı verecek." ifadeleri kullanıldı.

NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yetkililer, fırlatmanın ertelendiğini ve yeni tarihin 18 Ocak olduğunu açıklamışlardı. Bu erteleme, ekiplere uçuş öncesi detaylı kontrolleri tamamlama ve verileri analiz etme imkanı sağlayacak.