İş insanı Koray Sarısaçlı’nın 8 Eylül 2020’de kaçırılıp 13 gün sonra serbest bırakılmasına ilişkin davada Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Belge ve ifadelerin ardından çıkartılan karar sonrası Kuytul, sabah erken saatlerde gözaltına alındı.  Yüreğir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul, adliyeye götürüldü.

Kuytul’un avukatı Bilal İpek, gözaltına dair yaptığı açıklamada, “Adliyedeyiz, savcı Koray Sarısaçlı’nın şikayeti üzerine Alparslan hocayı mevcutlu bir şekilde ifadesinin alınmasını istemiş. Şuan savcılıkta ifadesi alınıyor” ifadelerini kullandı.

‘BU İŞİ BİRİLERİ PLANLADI’
Halk TV’nin haberine göre Kuytul emniyetteki ifadesinde, “Bu kaçırılma olayının benimle bir alakası yok. Koray Sarısaçlı’nın ifadeleri ise tamamen soyut. Bu olay düzmece olabilir. Bu işi birtakım güçlerin planladığını düşünüyorum” dedi.

Yaklaşık 8 saat gözaltında tutulan Kuytul tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SEMRA KUYTUL: TUTUKLAMA ÇIKABİLİR
Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul ise, “Gözaltına almaya çevik kuvvet ekibi gelmedi. Bir arbede yaşanmadı fakat Emniyet Müdürü’nün de içinde olduğu büyük bir ekiple geldiler. Şu an savcılıkta ifade veriyor, Emniyete götürülmedi. Tutuklama çıkabilir, bekliyoruz” diye konuştu. Kuytul’a ‘tuzak kurulduğunu’ söyleyen Semra Kuytul, haklı olduklarını, ‘ne olursa olsun mutlaka kazanacaklarını’ söyledi.