Almanya'da bir sağlık çalışanının BioNTech aleyhine açtığı Kovid-19 aşısıyla ilgili davanın ilk duruşması iptal edildi. Davacının avukatının reddihakim talebinde bulunması üzerine duruşma iptal edildi. Reddihakim talebinde, davanın önemi nedeniyle bir yargıç yerine hakimlerden oluşan bir kurulun karara bağlamasının istendiği belirtildi. Mahkeme, bu talebi değerlendirecek.

Sağlık çalışanı, aşının yan etkileri olduğunu öne sürerek BioNTech'e karşı dava açmıştı. Davacı, aşıdan sonra ağrı, şişlik, yorgunluk, uyku bozukluğu ve konsantrasyon eksikliği gibi semptomlar yaşadığını iddia ederek, bedensel zarar için 150 bin avro tazminat talep etmişti. Ayrıca belirlenmemiş maddi zarar için de tazminat istenmişti. BioNTech ise iddiaları asılsız bulmuş ve davanın düşürülmesini talep etmişti.

Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı

Davanın ilk duruşması iptal edildi ve mahkeme reddihakim talebini değerlendirecek. Davanın ilerleyen süreçte ne şekilde sonuçlanacağı henüz belirsizliğini koruyor.