Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan yeni bir açıklamada, 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakların belirlendiği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, toplu sözleşme sürecini ve yaşanan gelişmeleri paylaştı.

Yalçın, toplu sözleşme tekliflerini Türkiye'nin ekonomik durumu ve içinde bulunduğu zorluklar gözetilerek hazırladıklarını belirterek, enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde önerdikleri zam tekliflerini üçer aylık dönemlerde sunduklarını söyledi. Merkez Bankası'nın öngördüğü enflasyon beklentilerinin, tekliflerinin doğruluğunu gösterdiğini ifade etti.

Yalçın, toplu sözleşme sürecinde hükümetin seçim beyannamesinde yer alan refah payı vaadini ve Türkiye'nin büyüme rakamlarını da gündeme getirdiklerini aktardı. Ancak kamu işvereninin getirdiği tekliflerin beklentileri karşılamadığını ve yaşanan sıkıntılara rağmen enflasyon farkının "zam gibi sunulduğunu" belirtti. Enflasyon farkının kamu işvereninin jesti olmadığını, toplu sözleşme kazanımı ve geçmişe dönük alacağı olduğunu vurguladı.

Bakan Tekin'den Öğretmen Atamalarıyla İlgili Açıklama: Jüri ve Aday Kod İle Tanımlanacak Bakan Tekin'den Öğretmen Atamalarıyla İlgili Açıklama: Jüri ve Aday Kod İle Tanımlanacak

Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin alın terinin karşılığını almasını ve haklarını korumayı amaçladıklarını belirten Yalçın, süreci masada, sahada ve müzakerelerde aynı hassasiyetle ele aldıklarını dile getirdi. Toplu sözleşmede gerçekçi ve piyasa koşullarını yansıtan, enflasyonu ihmal etmeyen, alım gücünü yükselten bir teklifin beklentileri karşılayacağını ifade etti.