AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklarını anlattı.

Yavuz, seçim sonuçlarını izlemek için erken saatlerde parti genel merkezinde olacaklarını belirtirken, çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 2 ay içinde 50'den fazla miting yaptığını, bu süreçte bakanların, genel başkan yardımcılarının, milletvekillerinin ve adayların yoğun bir şekilde çalıştığını hatırlattı.

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

Sonuç Alım Sistemi'ni (SAS) seçim alarm sistemi olarak gördüklerini belirten Yavuz, seçim günü yaklaşık 100 kişinin parti genel merkezinde olacağını ve bu sistem üzerinden koordinasyon sağlayacaklarını açıkladı.

Yavuz, vatandaşların oy kullanırken dikkat etmeleri gereken hususları ve yerel seçimlerde pusula sayısının fazlalığını vurgulayarak, büyükşehirlerde 3 temel pusula bulunduğunu ve oy kullanma sürecine ilişkin detaylı bilgiler verdi.

Seçim gününün önemine vurgu yaparak, seçim sonuçlarını hızlı bir şekilde alacaklarını ve manipülasyon olmaması için açıklamalar yapacaklarını söyledi.

AK Parti'nin seçim günü sahada 1 milyon aktif görevli ve 1 milyon lojistik destek sağlayan teşkilat mensubuyla olacağını belirten Yavuz, bu sürecin koordine edilmesinin zor olduğunu ancak partilerinin bu konuda güçlü bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

CHP'nin bu alandaki çalışmalarına da değinen Yavuz, parti olarak seçim sürecini titizlikle takip ettiklerini ve Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararlarla sürecin şaibesiz işlemesine çalıştıklarını dile getirdi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sonuçları SAS'tan alacağını ve süreci yakından takip ettiğini belirtti. Sandık Alarm Sistemi'nin çalışma prensiplerini detaylı bir şekilde açıklayarak, seçim sürecindeki kritik noktaların belirlenmesine ve hızlı bir şekilde müdahale edilmesine olanak sağladığını ifade etti.